Széchenyi 2020

Támogatás


A Kedvezményezett neve: Kozorics István Zsolt egyéni vállalkozó
A támogatott projekt címe: Lovas panzió fejlesztése az Alpokalján
A pályázat azonosító száma: TFC-1.1.1-2017-2017-00099
A szerződött támogatás összege: 46 847 079 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projektgazda a Dozmaton, az Alpokalja egyik különleges fekvésű, határközeli településén működő, 6 szobás Boróka Vendégház Panzió üzemeltetője, Kozorics Zsolt egyéni vállalkozó. A panzió nem közvetlenül kiemelt turisztikai fejlesztési övezetben valósul meg, de olyan turisztikai desztinációban, a nyugati határszélen, Ausztria és Szlovénia közelében, fekvő festői Alpokalján, más néven Őrvidéken, mely méltó volna a státus elnyerésére. A fejlesztés célja, hogy a panzió általános minőségének és szolgáltatási színvonalában megújuljon, kapacitáskihasználtsága javuljon, szolgáltatási csomagja bővüljön, könnyebben működtethető legyen, üzemgazdasági tekintetben is javuljon azáltal, hogy kapacitása bővül. A működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növekedni fog.

Dozmat Szombathely és az osztrák határ között helyezkedik el, gyalogtúrával és kerékpárral is könnyen megközelíthetőek innen a környező települések közül a turisztikailag frekventált vidékek, akár Szombathely, Ják, Kőszeg vagy az Őrség.

A projekt keretében a meglévő szobák megjelenésükben, felszereltségükben részben megújulnak, 5 szobával bővül a panzió, wellness részleg kerül kialakításra a szezonalitás oldása érdekében, részben megújításra kerülnek a közös terek, szolgáltatásokkal töltik meg a panziót és udvarát. A fejlesztés gépészeti beruházási elemekkel egészül ki, kazáncsere és napkollektor telepítése is megvalósul, melyek közül előbbi a szezonon kívüli időszak üzemeltetését, utóbbi az létesítmény hőtechnikai jellemzőit fogja javítani. A panzió szolgáltatásai között helyet kap a kerékpárbérlés, valamint mosógép és konyhatechnikai eszközök is beszerzésre kerülnek a hosszabb tartózkodás érdekében.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.12.14.
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

 

© 2017. Dozmatlovarda.hu. Minden jog fenntartva.